Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Chili con carne

2011.11.25

 

Eredet: tex/mex
 
Elkészítési idő: 50 perc
 
Hozzávalók (4 fő részére):
-      1-2 evőkanál olaj
-      50 dkg darált marhahús
-      2 fej vöröshagyma
-      3 gerezd fokhagyma
-      1 konzerv vörös bab
-      1 konzerv kukorica
-      1 konzerv hámozott -, vagy 3-4 friss paradicsom
-      kevés paradicsomlé
-      1-2 evőkanál paradicsompüré
-      zöld / piros húsú paprika
-      4-5 dl zöldségleves (kockából is)
-      1 teáskanál szárított oregánó
-      1 teáskanál chilipor, chiliporfűszerkeverék
 
Elkészítés:
 
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát megmossuk, húsát apróra kockázzuk. A babot, kukoricát lecsepegtetjük. Ha esetleg csípős szószos konzervet használunk, azt nem csepegtetjük le.
Felforrósítjuk az olajat, megdinszteljük benne a hagymát, és a fokhagymát. Ezután hozzáadunk 1-2 evőkanál paradicsompürét, amit jól lepirítunk.
Belekeverjük a darált húst, sót és a chiliport, jól átforgatjuk benne. Alaposan lepirítjuk ezt is, elfőzzük a levét.
Félrehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a darabokra vágott paprikát, és megkeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot, levével együtt, a babot, kukoricát is.
Felöntjük alaplével, hozzáadjuk az oregánót, és kb. 30-40 percig főzzük. Néha megkeverjük.
A ragunk kissé leveses, szószos kell, hogy legyen.
Kóstoljuk, és utánízesítjük sóval, borssal, és esetleg további chilivel.
 
Tortilla chipssel kínáljuk.

 

 

A mappában található képek előnézete 2011.11.24.